Бизнес планы и сметы

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ ЛИСТ Від 12.04.2011 р. № 10374/7/16-1517
Просмотров всего: 3308
Просмотров сегодня: 2
Опубликовано: 2011-05-21

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ ЛИСТ Від 12.04.2011 р. № 10374/7/16-1517

Лист ДПА України «Про податок на додану вартість».

Державним податковим адміністраціям

в Автономній Республіці Крим,

областях, мм. Києві та Севастополі

 

 

Про податок на додану вартість

 

Державна податкова адміністрація України у зв'язку із численними запитами платників податків, органів державної податкової служби та з метою належної організації адміністрування податку на додану вартість надає методичні рекомендації для підготовки податкових консультації платникам щодо включення до бази оподаткування податком на додану вартість сум збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв’язку, що включається до ціни товарів (послуг), і повідомляє.

Пунктом 4.1 статті 4 Закону України від 03.04.1997 р. № 168/97-ВР „Про податок на додану вартість” було визначено, що база оподаткування операції з поставки товарів (послуг) визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, визначеної

за вільними цінами, але не нижче за звичайні ціни, з урахуванням акцизного збору, ввізного мита, інших загальнодержавних податків та зборів (обов'язкових платежів), що включається до ціни товарів (послуг), згідно із законами України з питань оподаткування (за винятком податку на додану вартість, а також збору на обов'язкове державне пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв'язку). До складу договірної (контрактної) вартості включаються будь-які суми коштів, вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податку безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу в зв'язку з компенсацією вартості товарів (послуг).

Пунктом 188.1 статті 188 Податковим кодексом України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі - Кодекс) визначено, що база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, але не нижче звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу, з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками - суб'єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів, крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів).

До складу договірної (контрактної) вартості включаються будь-які суми коштів, вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податку безпосередньо покупцем або

через будь-яку третю особу у зв'язку з компенсацією вартості товарів/послуг.

Тобто, суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв’язку будуть вважатися сумою коштів, яка включається до складу договірної (контрактної) вартості.

З урахуванням викладеного, що з 1 січня 2011 року суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на послуги стільникового рухомого зв’язку включаються до бази оподаткування податком на додану вартість.

 

 

Заступник Голови Комісії

з проведення реорганізації

ДПА України, Заступник Голови                                                                       О.М.Любченко

Наиболее популярные материалы по теме Налоги и сборы
Комментарии
Всего: 0
Нет комментариев