Бизнес планы и сметы

Аграріям готують збільшення фіксованого податку
Просмотров всего: 2656
Просмотров сегодня: 2
Опубликовано: 2013-06-30

Аграріям готують збільшення фіксованого податку

З 2014 року сплата фіксованого сільськогосподарського податку може збільшитися майже в шість разів.

Податок сумарно збільшить доходи держави на 1-1,3 млрд. грн.

Міністерство доходів і зборів підготувало зміни до Податкового кодексу, що передбачають перегляд системи сплати фіксованого сільськогосподарського податку (ФСП) та ресурсних платежів.

Чиновники пропонують ввести з 1 січня 2014 року новий механізм сплати екологічного податку та збору за спеціальне використання води — через податкових агентів, які «отримують рентний дохід від діяльності з природними ресурсами або діяльність яких продукує джерела впливу на природу», повідомляє Коммерсант-Україна.

У їх число будуть входити суб'єкти господарювання, які продають товари в аерозольній упаковці або імпортують їх (ставка збору — 1% від митної вартості), скидають у воду продукти побутової хімії або формують відходи з полімерів, гуми, люмінесцентних ламп (1 євро/од. ), а також одержувачі гуманітарної допомоги у вигляді такої продукції (100 євро/т).

Ставка

плати за користування надрами буде обчислюватися у відсотках від вартості видобутих корисних копалин — 3-7,5%, але сума платежу не повинна бути меншою нинішнього рівня — 0,34-39,3 грн./од. обсягу або ваги.

Зміни торкнуться і аграріїв. Сільгоспвиробники зараз платять фіксований податок, виходячи з нормативної грошової оцінки землі ще 1995 року. Тепер же норматив запропоновано індексувати, як це відбувається у разі сплати податку на землю. Тобто замість нинішніх платежів — у середньому 5,5 грн./га ріллі (грошова оцінка сільгоспугідь — 3674 грн./га) — доведеться платити 31 грн./га (на 1 січня 2013 року — 20,64 тис. грн.). Це сумарно збільшить доходи держави на 1-1,3 млрд. грн.

Необхідність реформування ФСП передбачена національним планом економічних реформ на 2013 рік.

По материалам: visnuk.com.ua
Наиболее популярные материалы по теме Налоги и сборы
Комментарии
Всего: 0
Нет комментариев