Бизнес планы и сметы

Міндоходів: Платник може перевірити правильність нарахованої суми податку на нерухомість
Просмотров всего: 9794
Просмотров сегодня: 1
Опубликовано: 2013-06-30

Міндоходів: Платник може перевірити правильність нарахованої суми податку на нерухомість

Від сьогодні власники нерухомого майна почнуть отримувати квитанції на сплату нарахованого податку на нерухомість.

У повідомленні, крім нарахованої суми податку, будуть вказані платіжні реквізити, на які потрібно буде перерахувати кошти. Для цього громадяни мають змогу скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, мешканці сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.

У разі незгоди платника із нарахованою сумою податку або при виникненні певних непорозумінь йому слід звернутися до податкових інспекцій та провести звірку даних. Для цього у платників є два місяці з дня отримання такого повідомлення.

Крім того, платники можуть звернутися до фахівців Міндоходів і для визначення житла, на яке застосовуватиметься пільга. Відповідно до законодавства, квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м.кв. та 250 м.кв. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується лише за ті метри, які перевищують зазначені

квадрати. Однак така пільга застосовується тільки до одного з об’єктів житлової нерухомості. Тому власники кількох квартир або будинків можуть звернутися до податкових інспекцій для нарахування пільги на той об’єкт, який вважають за доцільне.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року набула чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів), обкладається податком. Оподатковуються будівлі, які відносяться до житлового фонду, а саме – житлові будинки, прибудови до них, житлові будинки садибного типу, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах.

Отримати консультацію щодо нарахування податку на нерухомість можна в податкових інспекціях, Центрах обслуговування платників податків та зателефонувавши до Кол-центру Міндоходів за номером 0800-501-00-7.

По материалам:
Наиболее популярные материалы по теме Налоги и сборы
Комментарии
Всего: 0
Нет комментариев