Бизнес планы и сметы

Хомутиннік: профільний комітет розгляне можливість незастосування штрафів щодо спрощенців
Просмотров всего: 2607
Просмотров сегодня: 1
Опубликовано: 2012-01-26

Хомутиннік: профільний комітет розгляне можливість незастосування штрафів щодо спрощенців

«Більшість підприємців встигли до 25 січня перейти на спрощену систему оподаткування»

Про це заявив голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Верховної Ради України Віталій Хомутиннік.

«За даними, які ми отримали від ДПСУ, 25 січня платниками єдиного податку зареєструвалось близько 1,1 млн фізичних осіб і 130 тисяч юридичних осіб, – зазначив Хомутиннік. – У той час, як минулого року їх загалом було трохи більше, ніж 1,3 млн осіб. Отже, переважна більшість підприємців, що працювали раніше на єдиному податку, вже зареєструвалася».

Хомутиннік нагадав, що ті підприємці, які не встигли перейти на спрощену систему до 25 січня зможуть це зробити за 15 днів до початку другого кварталу.

«Більше того, враховуючи, що

система нова, і бізнесу потрібен період адаптації, профільний комітет розгляне можливість незастосування штрафів щодо спрощенців протягом цього року. Крім того, ми розглянемо доцільність запровадження мораторію на перевірки підприємців, які працюють на єдиному податку впродовж поточного року. Головне, щоб вони відповідали двом критеріям: не виходили за суму, визначену для певної групи спрощенців, та здійснювали діяльність, передбачену законом, а також вчасно сплачували податок і подавали декларацію», – підкреслив він.  

На думку політика, основне завдання органів влади на цьому етапі – забезпечити сприятливі умови для роботи малого бізнесу. «Це, до речі, є метою нової моделі спрощеної системи оподаткування, яка є прикладом компромісу між бізнесом та владою», – підсумував він.

По материалам: oboz.com.ua
Наиболее популярные материалы по теме Малый бизнес
Комментарии
Всего: 0
Нет комментариев